نمونه دادخواست سلب (گرفتن) حضانت فرزند از مادر
ریاست محترم مجتمع قضایی دادگاه حقوقی عمومی، شعبه خانواده / محل اقامت خوانده
با سلام، احترماً:
به استحضار میرسانم، اینجانب ...................... فرزند ...................... به شماره شناسنامه .................... در تاریخ / / در دفتر رسمی ازدواج و طلاق به شماره ثبت .................. با خانم/ آقای ................. فرزند ............... اقدام به عقد نکاح (ازدواج) دائم نمودیم که ماحصل (نتیجه) عقد نکاح دائم و زندگی مشترک با مشارالیه، فرزند دختر/ پسر به نام ................... گردید.
با توجه به اینکه بعد از صدور حکم طلاق / یا تعیین مسکن جداگانه/، به حکم دادگاه، حضانت (سرپرستی) فرزند مشترک ما با خانم .................... تعیین گردیده است، ایشان با توجه به مادهی 1170 قانون مدنی در مدت حضانت فرزند که با خانم .................... به عنوان مادر طفل (فرزند) بوده است، مبتلا به جنون (دیوانگی) شده/ یا ازدواج کرده است / یا توانایی و تمکن مالی لازم به جهت نگهداری فرزند را ندارد/ .
لذا از دادگاه محترم تقاضا دارم با توجه به موارد مصرح (روشن) که دلایل اثبات آن، پیوست دادخواست گردیده است، پس از احراز (مشخص شدن) موارد مزبور (مورد نظر)، مراتب قانونی را به جهت صدور حکم مبنی بر سلب حضانت فرزند از خانم (مادر طفل) ...................... و صدور حکم حضانت به نام اینجانب نسبت به فرزند / فرزندان، به نام ...................... را لحاظ و اقدام بفرمایید.
آیا میتوان برای حضانت و سرپرستی کودک دستمزد مطالبه و درخواست نمود؟.
بر اساس ماده 1172 قانون مدنی از آن جایی که حضانت هم حق و هم تکلیف پدر و مادر است، بنابراین پدر یا مادر در نگهداری از فرزند به تکلیف قانونی خود عمل میکند و برای انجام این وظیفه قانونی حق مطالبه و درخواست دستمزد ندارد. اگر حضانت و نگهداری کودک به شخصی غیر از پدر و مادر واگذار شود اجرت و دستمزد حضانت ابتدائاً با پدر است و اگر پدر فوت شود به عهده مادر خواهد بود.
وکیل اعاده دادرسی ، وکیل کلاهبرداری ، وکیل دادگاه انقلاب
:: بازدید از این مطلب : 366
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0